Sta. Maria Magdalena surt 06:37 i es pon 21:17 surt 19:08 i es pon 03:21

Notícies

L'Assamblea General anual de la Federació d’Universitats Catòliques d’Europa (FUCE), a l'Ateneu

22 de novembre de 2021Notícies Compartir:

L’Ateneu Universitari Sant Pacià ha acollit l’Assamblea General de la Federació d’Universitats Catòliques Europees (FUCE). A més de l’acollida, l’Ateneu ha organitzat aquesta assemblea, amb la col·laboració de la Universitat Ramon Llull. Durant tres dies, una seixantena de membres d’una quarantena d’universitats europees i del Líban, han parlat sobre els reptes i ínies de treball de la FUCE per aquest any.

El primer dia, l’11 de novembre, s’ha dedicat a la benvinguda, la reunió de la Junta Directiva de la FUCE i la lectura de la lliçó inaugural, per part del Prof. Rafael Argullol (Universitat Pompeu Fabra), titulada “Universitat i Cultura”. El Dr. Argullol ha analitzat la compatibilització d’aquests dos conceptes al llarg de la història i com n’ha anat canviant la prespectiva. També ha parlat de la situació actual de la universitat (i del món): "No obstant - ha dit - si em pregunten pel futur cultural de les universitats apostaré que, si es volen revitalitzar, s’han de llançar decididament pel camí del nou humanisme”.

El Dr. Armand Puig, rector de l'AUSP, ha participat en l'acte d'obertura amb el Dr. Josep M. Garrell, rector de la URL, el Prof. Michael Mullaney, president de la FUCE, i l'arquebisbe de Tarragona Joan Planellas, vice-gran canceller de l'Ateneu. 

General Assembly FUCE

El segon dia, el 12 de novembre, ha estat dividit en dues parts. La primera, s’ha dedicat a la situació de les universitats del Líban, amb la participació del Vice-president de la FUCE, Prof. Michel Jalakh, i a la sessió de treball, presentada per Paolo Benanti: “Techno-human condition: from cave painting to the CPT-3 AI System”, i seguida per la intervenció de dos professors de l’IQS de la Universitat Ramon Lllull: Dr. Oriol Quintana i Dr.Francesc Martori.
Durant la tarda, s’han presentat les dues noves universitats membres de la FUCE: la Universidad Católica de San Antonio de Murcia i la Universitat Abat Oliba CEU. També s’han donat dades de les entitats organitzadores: l’Ateneu Universitari Sant Pacià i la URL.

Seguidament s’ha dut a terme una de les parts més interessants per les universitats participants: la presentació dels programes de mobilitat “Summer School”, per part de la Prof. Barbara Segaert, i “Joint Erasmus+”, pel Dr. Gerry O’Sullivan. El dia s’ha acabat amb la visita a la Catedral de Barcelona i a Santa Maria del Mar, i amb la celebració de l’Eucaristia a la Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor.

L’Assamblea General de la Federació d’Universitats Catòliques Europees (FUCE) s’ha clos el 13 de novembre de 2021 amb un matí de treball i una visita privada a la Sagrada Família durant la tarda.

 

Dr. Michael Mullaney: “Intentem apropar els principis de la doctrina social catòlica en qualsevol de les àrees temàtiques que ensenyem”

El president de la Federació d’Universitats Catòliques d’Europa, Mn. Michael Mullaney, ha explicat a l’Ateneu les línies de treball prioritàries per l’any vinent i la importància de la Federació.

En referència al primer punt, ha dit que destaca la situació de les universitats catòliques al Líban i l’ampliació del programa Joint Erasmus+, que afavorirà la mobilitat entre estudiants de la FUCE, també els de fora de la Unió Europea:

 

El Dr. Mullaney també ha destacat el paper de les universitats catòliques i la importància de la Federació:

 

El resum de la notícia en un minut