Sta. Maria Magdalena surt 06:37 i es pon 21:17 surt 19:08 i es pon 03:21

Notícies

Nova publicació de la revista "Quaderns de Pastoral", número 243

21 de novembre de 2018Notícies Compartir:

Editem el nou número de la revista Quaderns de Pastoral, número 243, promoguda per la càtedra de teologia pastoral «arquebisbe Josep Pont i Gol». En aquest ocasió la reflexió pastoral s’orienta vers la pastoral a casa nostra, a partir del document «L’Església catalana: present i fitir». És un desig de la càtedra reflexionar i oferir la possibilitat d’obrir un espai obert i ric en aportacions de caire teològic i pastoral al voltant de la pròpia realitat catalana. La mateixa revista, en la seva primera època ja ho havia fet en tres ocasions.

En paraules del mateix arquebisbe tarragoní afirmava l’any 1978: «és perillós creure’s que ara comencem un llibre nou, i potser encara ho és més creure’s que allò que tenim és un llibre de només un full». Referint-se a la reflexió pastoral a casa nostra. Aquesta reflexió no oblida dos textos de referència precedents, «Arrels cristianes de Catalunya» (1985) i les resolucions del Concili Provincial Tarraconense (1995), ans el contrari, els recull i els actualitza en un marc nou, modificat per nombroses circumstàncies actuals.

Els articles presents en aquesta ocasió ofereixen un ressò intens del document «L’Església catalana: present i futur», i sense caure en posicions molt determinants, són el reflex de la pluralitat eclesial i del bon desig d’encetar, un cop més, la reflexió teològica i pastoral, tan important i necessària per a les diòcesis amb seu a Catalunya. Esperem que aquest nou número obri un desig renovat per la pastoral a casa nostra i per a la seva reflexió, ja sigui per a les nostres parròquies, ja sigui per als nostres moviments, grups, arxiprestats o realitats pastorals diverses. Els articles que es troben en aquesta ocasió són a mà del bisbe auxiliar de Barcelona, Sergi Gordo: Margarita Mauri, professora d’ètica aplicada a la Universitat de Barcelona; Míriam Díez, professora de comunicació; Enric Puiggrós, exalumne de la Facultat de Teologia de Catalunya; Mar Pérez, doctora en sagrada escriptura; i Joan Soler, prevere diocesà de Vic.