Sta. Maria Magdalena surt 06:37 i es pon 21:17 surt 19:08 i es pon 03:21

Notícies

Ha mort el Dr. Joan Busquets i Dalmau

13 de novembre de 2018Notícies Compartir:

Aquesta nit passada ha mort el Dr. Joan Busquets i Dalmau (Girona, 1934), professor emèrit de la Facultat de Teologia de Catalunya. Persona molt estimada en tots els àmbits, ha estat estretament vinculata l'Ateneu Universitari Sant Pacià: per una banda, a la Facultat de Teologia de Catalunya des de 1987, com a professor del Departament d’Història de l’Església i cap d’aquest Departament, i per l'altra, com a degà-president de la Facultat (1994-2000). També havia estat vinculat a l’Institut Superior de Ciències Religioses de Girona, com a professor (1988-2011).

El Dr. Dalmau també havia estat rector del Seminari diocesà de Girona i del Seminari Major Interdiocesà de Catalunya. A nivell pastoral, Mn. Busquets ha exercit moltes tasques de responsabilitat al Bisbat de Girona: vicari general, consiliari de Pastoral Familiar, i a les delegacions de Catequesi, Ecumenisme o Laïcat. També va participar activament en el Concili Provincial Tarraconense com a redactor de la IV Ponència. Com a historiador reconegut ha presidit la Societat d’Estudis d’Història Eclesiàstica moderna i contemporània de Catalunya.

La comunitat acadèmica de l’Ateneu U. Sant Pacià, el recorda amb estima i s’afegeix al dol de la família i amics.

La missa exequial s'ha celebrat el 14 de novembre, a les 16 h, a l’església parroquial de santa Susanna del Mercadal de Girona. Descansi en pau.

Text d'homenatge del Degà de la Facultat de Teologia, Mn. Joan Planellas