Sta. Maria Magdalena surt 06:37 i es pon 21:17 surt 19:08 i es pon 03:21

Notícies

Els ressons de l’encíclica ‘Fratelli tutti’ a l’últim número de la revista Quaderns de Pastoral

27 de maig de 2021Notícies Compartir:

 

Aquest mes de maig la Càtedra de Teologia Pastoral «arquebisbe Josep Pont i Gol» ha pogut veure complert un projecte amb què ha treballat amb intensitat i dedicació durant els darrers cinc mesos, i és que en l’últim número de la revista Quaderns de Pastoral s’hi recull el parer de 41 autors sobre la carta encíclica Fratelli tutti.

 

El Dr. Daniel Palau, director de la Càtedra de Teologia Pastoral diu que la CTP va creure oportú “obrir un debat, el més notori possible, per fer una sincera recepció del mateix” des de la publicació del text el 3 d’octubre de 2020. I afegeix: “Encara que el Papa escriu llarg, també aborda temes del tot importants i urgents en el mon i en el moment que ens ha tocat de viure. Aquesta publicació és, doncs, una aportació inicial per encetar un diàleg fecund entorn de la necessitat de reconèixer-nos tots com a germans”.

 

El número 247 de Quaderns de Pastoral, titulat “Ressons de fraternitat”, és un compendi de les reflexions de professionals de diversos àmbits (sanitari, jurídic, econòmic, pedagògic, eclesial, periodístic, polític, universitari, etc.) que parlen del darrer text del papa Francesc, la carta encíclia Fratelli tutti, dedicada a l'amistat i la fraternitat social.

 

La pluralitat d’intervencions, un exemple dels objectius de la Càtedra de Teologia Pastoral

El mosaic final d'intervencions és un exemple de la intenció de la Càtedra, ser imatge d'una Església «en sortida» oberta a anar a totes les perifèries existencials i construir ponts de diàleg i encontre. “De cap de les maneres es pretén elaborar un discurs autoreferencial. Ans el contrari, la Càtedra pretén iniciar, facilitar i mantenir entre els seus lectors i entre tots els agents pastorals de casa nostra un actitud positiva en la recepció d'allò que Déu ens demana a través del seu Fill, Jesucrist: «a vosaltres us he dit amics», «estimeu-vos els uns als altres com jo us he estimat»”, diu Mn. Dani Palau.

Per últim, el director de la Càtedra comparteix bons desitjos: “Tan de bo que aquest número de Quaderns de Pastoral ens permeti d'agrair l'amistat rebuda i ens comprometi a forjar relacions veritablement fraternes més enllà dels estrictes cercles cristians”.

La revista Quaderns de Pastoral núm. 247 i totes les anteriors es poden comprar al web de Sant Pacià Books.