St. Amelià surt 06:16 i es pon 21:27 surt 11:06 i es pon 23:56

Notícies

El Dr. Francesc Torralba, Premi Ratzinger 2023

3 de novembre de 2023Notícies Compartir:

El Dr. Francesc Torralba Roselló, professor de l’Ateneu U. Sant Pacià, ha estat guardonat amb el 13è Premi Ratzinger, que concedeix la Fundació Vaticana Joseph Ratzinger-Benet XVI a “erudits que s’hagin distingit per mèrits particulars en publicacions i/o investigacions científiques”. En els darrers anys, també s’ha ampliat a arts aplicades amb inspiració cristiana. El lliurament del Premi al Dr. Torralba, “com a expert en antropologia filosòfica i ètica”, que tindrà lloc a la Sala Regia del Palau Apostòlic del Vaticà el proper 30 de novembre, anirà a càrrec del cardenal Pietro Parolin. També ha estat distingit amb aquest Premi el teòleg espanyol Dr. Pablo Blanco Sarto, estudiós de la teologia de Ratzinger.

"Aquest premi és una espurna d'alegria en un oceà de tristesa per la pèrdua del nostre fill, Oriol. N'estic molt agraït. És un estímul per seguir treballant en el camp de l'antropologia i de l'ètica. Em sento petit en veure les persones que han estat distingides abans que un servidor. També és una responsabilitat per mantenir el nivell d'exigència i rigor en el meu treball intel·lectual", ha declarat el Dr. Francesc Torralba.

Aquesta és la tretzena edició del Premi Ratzinger. Des de 2011 han premiat 28 estudiosos –cada any se’n premien un o dos acadèmics-. Fins ara, els guardonats han estat, principalment, estudiosos de la teologia dogmàtica o fonamental, de Sagrada Escriptura, de Patrologia, de Filosofia i eminents artistes de la música i l’arquitectura. No tots han estat catòlics, sinó també membres d’altres confessions cristianes, un anglicà, un luterà, dos ortodoxos i un jueu.